Nutrició i gestió ramadera

Nutricor logo

Control de Qualitat

Nutricor ha implantat i certificat mitjançant l’empresa Bureau Veritas el sistema de gestió de Seguretat Alimentària ISO 22000 i el Sistema de Bones Pràctiques FAMI-QS des de l’any 2015 i 2016 respectivament. Actualment, i des del 2019, només ens certifiquem amb FAMI-QS.

Aquestes certificacions respon al compromís de la companyia per la millora contínua i per la recerca de la màxima qualitat i seguretat alimentaria dels seus productes, la seva professionalitat en l’assessorament i prestació de serveis i la serietat amb el tracte amb els seus clients i proveïdors.

Garantia de qualitat sense llacunes jurídiques

La certificació FAMI-QS és la primera Guia Comunitària de Bones Pràctiques per obtenir el reconeixement oficial de la Comissió Europea segons el que preveu en el Reglament d'higiene dels pinsos.

El Codi FAMI-QS, destinat específicament als ingredients d'aliments d'especialitat i les seves barreges, aborda la seguretat, la qualitat i el compliment normatiu per tal de minimitzar els riscos i garantir la comercialització de pinsos especialitzats, assegurances i legals. El codi FAMI-QS està dissenyat per a validesa internacional; per tant, els participants en FAMI-QS es poden trobar a tot el món. En estructura i contingut, FAMI-QS s'ha adaptat i està basada en els requisits d'un Sistema de Gestió de Qualitat, tal com s'estableix en la norma ISO 9001: 2000, i es amplia per incloure els principis HACCP i d'innocuïtat dels aliments.

La certificació ISO 22000 és la primera norma internacional de seguretat per a empreses en la totalitat de la cadena de producció de la indústria alimentària, ja siguin productors primaris, empreses de transport o minoristes.
En estructura i contingut, la ISO 22000 està basada en els requisits d’un Sistema de Gestió de Qualitat, tal com s’estableix en la norma ISO 9001:2000, i s’amplia per incloure els principis HACCP i d’innocuïtat dels aliments.

En els últims anys s’han desenvolupat moltes normes alimentaries amb el fi de protegir la salut del consumidor. La regulació dels diferents Mercats s’han tornat molt més complexes, ja que moltes de les crisis de seguretat alimentaria s’han produït degut a la alimentació animal.

Per garantir el compliment d’aquestes lleis i per millorar la seguretat dels pinsos i la seva qualitat, l’Associació Europea de Fabricants de Pinsos ha publicat un codi, que pot ser certificat: FAMI-QS, destinat específicament als ingredients dels aliments de especialitat i les seves mescles. També es la primera Guia Comunitària de Bones Pràctiques per obtenir el reconeixement oficial de la Comissió Europea segons el previst en el Reglament d’higiene dels pinsos.

Beneficis

  La certificació ISO 22000 i FAMI-QS ens permet:
 • Ajustar-nos als requisits més exigents relatius amb la seguretat alimentària.
 • Impulsar el reconeixement internacional.
 • Controlar la totalitat de la cadena de subministrament alimentari.
 • Guanyar la confiança del consumidor.
 • Comunicació interactiva al llarg de tota la cadena de subministrament.

Compromís de Millora de la Seguretat Alimentària

  Nutricor optimitza contínuament la implantació d’aquesta norma gràcies a l’esforç del seu treball en equip que ens garantitza:
 • Gestió del sistema integrat i únic.
 • Un excel·lent control de qualitat.
 • L’absència de contaminació creuada.
 • L’homologació de tots els nostres proveïdors.
 • Reunions periòdiques del equip APPCC per continuar millorant.
 • Inspecció eficaç del procés mitjançant auditories internes i externes anuals de seguiments de la certificació implantada.
 • Prendre les accions necessàries per prevenir el frau i l'adulteració intencionada.